Restaurant Day v Chefstarteru

15. 11. se tak různě po světě konal další Restautant Day. Je to událost, která se organizuje několikrát do roka a každý si při té příležitosti může otevřít vlastní „restauraci“. Lidé si připravují stánky na ulicích, v zahradách, doma a nebo třeba i v knihovně. My jsme tento den využili k prvnímu oficiálnímu otevření dveří Chefstarteru pro veřejnost.

Navařily jsme podzimní hřejivé menu. Jako aperitiv  jsme podávaly želé kostku z vodky a pomerančového džusu, polévku krémovou mrkvovou se zázvorem a kokosovým mlékem, thajské kari s jasmínovou rýží a dezertem byl krém z belgické čokolády a kaštanového pyré z našeho Chefshopu.

10686802_734394376650022_9070074328781397887_n

Prostory Chefstarteru nám provoněla káva z pražírny Dos Mundos, o jejíž přípravu se postaral KafeBlok. Byl to opavdu zážitek. Ukázali nám alternativní způsob přípravy kávy, o kávě nám povyprávěli a naučili nás ji degustovat. Judit prý v životě lepší kávu nepila a já jsem sama sebe překvapila, když jsem v chuti rozeznala tóny citrusů.

Navštívily nás desítky milých lidí, dokonce jsme navázaly i nové spolupráce a už se těšíme, až naší jednodenní restauraci otevřeme zas!

PS: Fotky najdete na našem Facebooku.